|
|
|
Bursa Devlet Hastenesi’nde Kampanya
Haydi hayırseverler yardıma!..
Bursa Devlet Hastanesi odaların fiziki şartları ve bina tesisatlarının yenilenmesi için hazırlanan 8 milyon TL’lik proje için hayırsever vatandaş ve kurumların desteğini bekliyor.
Bursa’da 45 yıl önce kurulan Devlet Hastanesi’nin fiziki şartlarının yenilenmesi ve yatak hizmetlerinin daha iyi şartlara kavuşması için hazırlanan proje hayata geçirilmek üzere destek bekliyor. Yılda 22 bin ameliyat ve 1 milyondan fazla poliklinik hizmeti veren hastanenin daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için hastane yönetimi harekete geçti. Başhekim Mete Ekşioğlu düzenlediği toplantıyla proje hakkında bilgiler verdi. Sağlıkta dönüşüm çerçevesinde hazırlanan projenin hayata geçirilmesi için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Ekşioğlu, "Proje çerçevesinde 300 adet odayı fiziki açıdan daha modern hale getirmeyi planlıyoruz. Bu odaların büyük bölümü 2 yataklı ve diğerleri ise engelli ve tek kişilik engelli odası olacak. Odalarda banyo-tuvalet, klima, buzdolabı, televizyon, hemşire çağırma sistemi ile yangın ihbar tesisatıyla donatılacak. 830 adet yatağın bulunduğu hastanemizde doluluk oranımız yüzde 90 seviyesinde. Vatandaşların birçoğu hastanemize geldiğinde özel oda talebinde bulunuyor. Bu tür modern odalarla hastalarımıza daha iyi hizmet vereceğiz. Hastanemizin ayrıca Medikal gaz sistemi, havalandırması, kanalizasyon, elektrik ve kalorifer tesisatı da elden geçirilecek. Bu proje yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olacak. Modern odaların tanesi 8 bin TL’yi buluyor. 2010 yılı sonuna kadar tamamlamak istediğimiz proje için hayırsever vatandaş ve kurumların desteğini bekliyoruz. Şu ana kadar görüştüğümüz 20 hayırsever projeye destek vereceğini açıkladı. Hastanemizi daha kaliteli sunmak için elimizden geldiği kadarıyla iyileştirmeye çalışıyoruz" dedi.
Hastanenin fiziki şartları dolayısıyla otopark sıkıntısının yaşandığını belirten Ekşioğlu, "Buranın otopark sıkıntısını çözmek için yerin altına inmekten başka çaremiz yok. Bunun içinde ön çalışmalara başladık ve 8-9 ay sonra otopark meselesini çözecek adımların atılacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Başhekim Ekşioğlu, basın mensuplarını hastaneyi gezdirerek yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Eklenme Tarihi : 2009-06-30 22:36:49 | Okunma sayisi : 286 |
|
|