Sitemizde şu anda n@log analyzer v5.0.4n@log analyzer v5.0.4 kişi bulunuyor...
google
web yenibursa

Ana Sayfa
Kent Haberleri
İlçelerden Haberler
Türkiye ve Dünya
Magazin
Spor
Ekonomi
Eğitim
Kültür Sanat
Teknoloji ve Bilim
Tıp Dünyası
İlginç Haber
Politika Kulisi
Polemik
Söyleşi
Ulusal Basın
Dış Basın
Öykücülerimiz
Şairlerimiz
Gezi Yazıları


Bu söyleşide okuyacağınız Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) yönelik eleştiriler sade bir parti üyesine ait. Ama, işte orada şişman bir parantez açmak gerek. Nedeni belli; AKP’nin kurucuları arasında, parti tüzüğünü ve programını oluşturanlardan, Başbakan Yardımcılığı, parti genel sekreterliğinde bulunmuş bir isim. Ertuğrul Yalçınbayır www.t24.com.tr’ye AKP’ye ilişkin görüşlerini dile getirdi.
 
 Ekle      Çıkart

Bursa’dan haber almak isterseniz, lütfen mail adresinizi yazınız.


Denize Girerken Dikkat!



Özel Bursa Hayat Hastanesi Bakteri ve Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği Uzmanı Doktor Ahmet Özkul, yeterince temizlenmeyen havuzlarla kirli sahillerin hastalıklara davetiye çıkardığını söyledi.

Özkul, özellikle havuz ve denize girme sonucu gelişen kulak enfeksiyonlarının, kulağın, vücudun en ağrılı ve hassas bölgelerinden birisi olması sebebiyle hastalara zor anlar yaşattığını ifade etti. Özkul, dış kulak yolu veya kulak zarında görülen enfeksiyonun, gelişen ödem dolayısıyla çok ağrılı seyrettiğini vurguladı. Dr. Ahmet Özkul, "Havuz ve denizden alınan mikroplarla, ishal, solunum sistemi enfeksiyonları, kulak göz ve cilt enfeksiyonları gözlenebilir. Mavi yeşil algler ölümcül toksinlere sahiptir.
Ayrıca leptospira denen bir mikrop potansiyel ölümle seyredebilen Weil hastalığına sebebiyet olabilir" dedi.
Yaz mevsiminde kulak enfeksiyonlarının en çok rastlanan sağlık problemlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Özkul, havuzda su yutmamak, suya girerken burnu tutmak, ıslak mayo ile oturmamak gibi alınabilecek basit tedbirlerle hastalıklardan korunmanın mümkün olduğunu belirtti.
"Yeterince temizlenmeyen havuzlar ve kirlilik seviyesi yüksek sahiller tifodan dizanteriye pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor" diyen Dr. Özkul, havuz veya deniz sefasının hastanede bitmemesi için vatandaşları girilen havuzun temizliğinden emin olunması konusunda uyardı.
Özkul, "Su sirkülasyonu fazla olan havuzların tercih edilmesini öneriyoruz. Çünkü yeterince temizlenmeyen havuzlar ve kirlilik seviyesi yüksek sahiller tehlike saçıyor" diye konuştu.
Ayrıca terlemenin mantar üremesini kolaylaştırdığına dikkat çeken Özkul, "Genital yolla bulaşan hastalıklardan havuzlardan bulaşanlar arasında genital mantar enfeksiyonları, molluscum cantagiosum ve trikomonas enfeksiyonları sıklıkla görülür ve iyi temizlenmeyen havuzlardan tifo, hepatit A ve E, cryptosporidum, kolibasili, giardia, shigella, dizanteri ve paratifo gibi ateşli ishal yapan mikroplar, göz, kulak, burun, boğaz enfeksiyonları ile uyuz ve impetigo gibi deri hastalıkları da bulaşabilir" şeklinde
konuştu.

DENİZ MÜDAVİMLERİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Hijyen için periyodik kimyasal ve fiziki temizlik işlemlerinin ihmal edilmediği yüzme havuzlarının tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Özkul, hastalıklardan korunmak için şu tavsiyelerde bulundu:
"Hepatit A ve B aşısı olmayan çocukları havuzlara göndermeyin. Havuz kenarlarında yiyecek yemeyin ve sigara içmeyin. Ateşli hastalık ya da ishal geçirirken havuza girmeyin. Islak mayoyla oturmayın. Sık çamaşır değiştirin. Temiz ve hijyenik olmayan tuvaletleri kullanmayın. Naylondan imal edilmiş ve dar olan kıyafetler giymeyin. Havuz bölgesine ayakkabıyla veya dışarıda giyilen terliklerle girmeyin. Ayaklarınızı, antiseptik suya batırarak dezenfekte edin. Havuzda su yutmamaya dikkat edin. Kulak
enfeksiyonlarına karşı kulak tıkacı kullanın. Ciltte sıyrık ya da kesik varsa yüzme sonrası buraları su ve sabunla temizleyin. Havuz suyunun düzenli olarak klorlandığı havuzları tercih edin. Kanalizasyon sularının denize aktığı yerin yakınlarından denize girmeyin. Havuz suyunun sürekli olarak sirkülasyon yapıldığı havuzlara girmeye özen gösterin. Yağmurdan sonra denize girmeyin. Kirli ve yüzeyi köpüklü denizlere girmeyin. Havuz ve deniz suyunu yutmamaya dikkat edin. Deniz gözlüğü ile suya girin."



Eklenme Tarihi : 2009-07-02 15:46:51 | Okunma sayisi : 205 sss

Sayfayı YazdırArkadaşına GönderYorum Ekle


Bu habere henüz yorum yapilmamis.

Bursa

Bursaspor

Bursa haber

Bursa Kapalı Çarşı Küçük, Çeyrek Altın Fiyatı


Bursa'yı yenibursa farkı ile gezin!..

Ülke Ülke Seks Haritası

İşte Türkiye’nin En Zenginleri

Bursa’da İş Aracı Faciası

Kazanın Sebebi Aşırı Hız

Merinos Stadı Otel Oluyor

Özel Araçlar Paylaşılacak

Çok Gizli Hareketler Bunlar

Gölpark Göle Döndü

Keles Değerleriyle Buluşuyor

Belediyelerde Deprem Alarmı

İş Var Uzman Yok

Süt Üreticilerinden Tepki

Altepe Bursaspor’un Yanında

Batalla Şov Sürüyor

Miniklerden Jandarmaya Ziyaret


www.yenibursa.com
© Copyright 2003



| AnaSayfa | Abonelik | Arşiv | Künye | Reklam | E-Mail
| Ekonomi | Kent Haberleri | Spor | Türkiye ve Dünya | Tıp Dünyası | Magazin | Kültür Sanat | Teknoloji ve Bilim | Politika Kulisi | İlginç Haber | İlçelerden Haberler | Eğitim | Bursa Haber Arşivimiz |Bursa|Bursa Camileri

Bu sitenin tasarım ve sistemi yenibursa.com tarafından hazırlanmıştır