Sitemizde şu anda n@log analyzer v5.0.4n@log analyzer v5.0.4 kişi bulunuyor...
google
web yenibursa

Ana Sayfa
Kent Haberleri
İlçelerden Haberler
Türkiye ve Dünya
Magazin
Spor
Ekonomi
Eğitim
Kültür Sanat
Teknoloji ve Bilim
Tıp Dünyası
İlginç Haber
Politika Kulisi
Polemik
Söyleşi
Ulusal Basın
Dış Basın
Öykücülerimiz
Şairlerimiz
Gezi Yazıları


Çığlık Çığlığa Bir Sevda adlı yeni filminde Zeki Müren’i canlandıran Ediz Hun’un hayatında yok yok: Sinema, siyaset, bilim, ticaret, akademisyenlik, gazetecilik... Usta oyuncu, Zeki Müren’i, Ben Kingsley’nin Gandhi’yi canlandırdığı gibi beyazperdeye taşımadığını söylüyor: “Biz Zeki Bey’den izler taşıyan bir sanatçıyı anlattık”
 
 Ekle      Çıkart

Bursa’dan haber almak isterseniz, lütfen mail adresinizi yazınız.


Küçüklere İlaç İçirmeyin



ABD’de ilaç firmaları tarafından yapılan açıklamada, tezgah üstü ürünler arasında yer alan soğuk algınlığı ilaçlarının 4 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaması önerildi.

Baltimore sağlık yetkilisi Dr. Joshua Sharfstein, soğuk algınlığı ilaçlarının çocuklarda işe yaradığını gösteren bilimsel kanıtların bulunmadığını ancak ciddi yan etkileriyle ilgili kesin kanıtlar bulunduğunu belirtti. Sharfstein, soğuk algınlığı ilaçlarının 4 yaşından küçüklere önerilmemesini ileriye doğru atılan bir adım olarak değerlendirdi.
ABD’de her yıl tezgah üstü satılan öksürük ve soğuk algınlığı ilaçlarını kullanan 7 bin çocuk alerjik reaksiyonlar, uyuşukluk ve dengesiz yürüme bulgularıyla hastane acil servislerine başvuruyor. Pek çok çocuk, anne ve babalarının dikkatinden kaçarak yanlışlıkla aşırı doz ilaç içiyor.
Geçtiğimiz Ocak ayında FDA, dekonjestan (tıkanıklığı giderici), ekspektoran (balgam sökücü), anti-histaminik (kaşıntı giderici) ve öksürük kesici ilaçlarının hayatı tehdit edebilen komplikasyonları nedeniyle 2 yaşının altında kullanılmamasını önermişti.
Kayıtlara dayalı yapılan bir FDA incelemesinde 1969-2006 yılları arasında soğuk algınlığı ilaçlarında bulunan dekonjestan özellikteki pseudoephedrine, phenylephrine ya da ephedrine maddelerine bağlı 54 çocuk ölümü bildirildi. Aynı tarihler arasında soğuk algınlığı ilaçlarında bulunan anti-histaminik özellikli diphenhydramine, brompheniramine ya da chlorpheniramine maddelerine bağlı olarak ise 69 çocuk ölümü rapor edildi.



Eklenme Tarihi : 2008-10-20 12:50:18 | Okunma sayisi : 535 sss

Sayfayı YazdırArkadaşına GönderYorum Ekle


Bu habere henüz yorum yapilmamis.

Bursa

Bursaspor

Bursa haber

Bursa Kapalı Çarşı Küçük, Çeyrek Altın Fiyatı


Bursa'yı yenibursa farkı ile gezin!..

Rapidshare çilesi bitiyor!

KEY listeleri yayınlandı

Faciaya ramak kaldı

Bursa’nın suyu değerlendirilecek

Okan Bayülgen’e yaylım ateşi

Barajın kapakları açıldı

Kızına tek kuruş yok

Bursa’da ressam aile

Bana eş bulun

Danimarka’dan vize müjdesi

Adım adım Süper Lig’e

En güzel okuma yarışması

Büyükşehir yeniden talip

Modanın kalbi Bursa’da atacak

Şiiri teslim ettiler


www.yenibursa.com
© Copyright 2003



| AnaSayfa | Abonelik | Arşiv | Künye | Reklam | E-Mail
| Ekonomi | Kent Haberleri | Spor | Türkiye ve Dünya | Tıp Dünyası | Magazin | Kültür Sanat | Teknoloji ve Bilim | Politika Kulisi | İlginç Haber | İlçelerden Haberler | Eğitim | Bursa Haber Arşivimiz |Bursa|Bursa Camileri

Bu sitenin tasarım ve sistemi yenibursa.com tarafından hazırlanmıştır