Sitemizde şu anda 3 kişi bulunuyor...
google
web yenibursa

Ana Sayfa
Kent Haberleri
İlçelerden Haberler
Türkiye ve Dünya
Magazin
Spor
Ekonomi
Eğitim
Kültür Sanat
Teknoloji ve Bilim
Tıp Dünyası
İlginç Haber
Politika Kulisi
Polemik
Söyleşi
Ulusal Basın
Dış Basın
Öykücülerimiz
Şairlerimiz
Gezi Yazıları


İlk kez 1970 yılında izlemiştim Uçan Adam Shazam'ı. Aktör İrfan ATASOY'un canlandırdığı, Killing karakterinin baş düşmanı, kötülerin korkulu rüyası, iyilerin dostu, kostümlü, pelerinli ve maskeli bir kahramandı Uçan Adam.
 
 Ekle      Çıkart

Bursa’dan haber almak isterseniz, lütfen mail adresinizi yazınız.


Türklere tükürük testi



Almanya’nın Münih Kenti’nde yaşayan ve geçen hafta sonu başına bir kurşun sıkıldıktan sonra Rosenheim Kenti yakınlarında bir çukura atılan Osman Saraçuz cinayetini aydınlatmak için polisin hâkim kararı olmadan DNA testi yapması tepkilere yol açtı.

Almanya’nın Münih Kenti’nde yaşayan ve geçen hafta sonu başına bir kurşun sıkıldıktan sonra Rosenheim Kenti yakınlarında bir çukura atılan Osman Saraçuz cinayetini aydınlatmak için polisin hâkim kararı olmadan DNA testi yapması tepkilere yol açtı.


DNA testi izinsiz
Kayseri’nin Küpeli kazasından olan Saraçuz’un hemşerilerini bir bir sorguya çeken polis, mahkeme kararı olmadan DNA testi için tükürük örneği alıyor. Polisin, tükürük örneği vermek istemeyenleri bu verilerin daha sonra silineceği ve anonim olduğu gerekçeleriyle ikna etmeye çalıştığı öğrenildi. Münihli avukat Serdal Altuntaş, hâkim kararı olmadan DNA testi yapılmasının sakıncalı olduğunu söyledi.
Hâkim kararı gerekli
DNA testi için hâkim kararı gerektiğini, hâkim kararı olmadan polisin kişinin onayıyla da DNA testi yapabileceğine dikkat çeken avukat Serdal Altuntaş şöyle dedi: “Türkler ben suçlu değilim, al” deyip DNA testi yaptırıyor. Ancak unutmamak gerekir ki, bu veriler ömür boyu silinmiyor. Polis bu verileri bilgisayara yüklüyor, her şüpheli durumda bu verileri incelemeye alıyor.”
Ayrıca polisin ifadesini aldığı Türkler’den başka kişiler hakkında da bilgi almaya çalıştığı öğrenildi. Böylece ifadesi alınan Türkler birbirleri hakkında da polise bilgi vermiş oluyor.



Eklenme Tarihi : 2010-03-21 13:13:44 | Okunma sayisi : 261 sss

Sayfayı YazdırArkadaşına GönderYorum Ekle


Bu habere henüz yorum yapilmamis.

Bursa

Bursaspor

Bursa haber

Bursa Kapalı Çarşı Küçük, Çeyrek Altın Fiyatı


Bursa'yı yenibursa farkı ile gezin!..

Hacivat Köprüsü Yıkılıyor

Dindar Değil, İnsan Olmak İstiyor!

Bir Aile Daha Sokakta Kaldı

Bir Yardım Dolandırıcılığı Daha!

Morison Süleyman Melek Kalır!


www.yenibursa.com
© Copyright 2003



| AnaSayfa | Abonelik | Arşiv | Künye | Reklam | E-Mail
| Ekonomi | Kent Haberleri | Spor | Türkiye ve Dünya | Tıp Dünyası | Magazin | Kültür Sanat | Teknoloji ve Bilim | Politika Kulisi | İlginç Haber | İlçelerden Haberler | Eğitim | Bursa Haber Arşivimiz |Bursa|Bursa Camileri | Datants | Datants computer repair |

Bu sitenin tasarım ve sistemi yenibursa.com tarafından hazırlanmıştır