Sitemizde şu anda n@log analyzer v5.0.4n@log analyzer v5.0.4 kişi bulunuyor...
Ana Sayfa
Kent Haberleri
İlçelerden Haberler
Türkiye ve Dünya
Magazin
Spor
Ekonomi
Eğitim
Kültür Sanat
Teknoloji ve Bilim
Tıp Dünyası
İlginç Haber
Politika Kulisi
Polemik
Söyleşi
Ulusal Basın
Dış Basın
Öykücülerimiz
Şairlerimiz
Gezi Yazıları
google
web yenibursa


"Yaprak Dökümü" dizisinin Ferhunde’si Deniz Çakır, şu aralar "Heroes" dizisi oyuncularından Ntare Mwine ile İstanbul’da çekilen "40" adlı bir sinema filmi için kamera karşısında.
 
 Ekle      Çıkart

Bursa’dan haber almak isterseniz, lütfen mail adresinizi yazınız.


Uludağ’da Yapılaşma Artıyor

Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık, teleferik projesinde mevcut 5 bin 492 metrekarelik yapılaşmanın 6 kat artarak yaklaşık 30 bin metrekareye çıkartılmasının Uludağ için endişe verici bir durum olduğunu söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel’in de hazır bulunduğu basın açıklamasında konuşan Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık, yapılaşmayı 6 kat arttıracak teleferik projesinin teferruatının kamuoyundan saklanarak yürütülmesinin, şehrin hayat kaynağı Uludağ’a darbe vuracak nitelikte, aşırı büyük olmasından kaynaklandığını söyledi. Uyanık, "Teferrüç’te proje net olarak kamuoyuna açıklanmamasına rağmen, 8 bin 431 metrekarelik bir yapılaşma tahmin ediliyor. 50 odalı butik otel, alış veriş üniteleri ve otoparkın yer alacağı bina bölgenin 3. derece doğal SİT alanı kimliği düşünülmeyerek, bu alana ait üst ölçekli nazım plan kararlarına aykırı olarak (planda yeşil alan gözüküyor), avan proje ile böyle bir kütle Teferrüç semtine yerleştiriliyor. Kadıyayla istasyonunda 12.50 metre yüksekliğinde 4 bin 800 metrekare yapılaşma 27.8 dekarlık alan düzenlemesi planlanıyor. SİT alanına rağmen birçok yeni fonksiyon uygulanıyor. Binaların bölgede nasıl konumlandırılacağı ve hangi maksatla kullandırılacağı bilinmiyor. İstasyon binası ihtiyacının çok üzerinde bir inşaat yapılıyor. Sarıalan’da ise 39.8 dekarlık bir alan düzenlenecek, 12.5 metre yüksekliğinde 6 bin 900 metre inşaat yapılacak. İstasyon binası ihtiyacından çok fazla, fonksiyonlandırma belli değil, Çevre Orman Bakanlığı’nın kararına rağmen istasyon binası dışında da değişik fonksiyonlar yapılması planlanıyor. Bölgede bakanlığın 1/25 bin ölçekli Uludağ Milli Parkı uzun devreli gelişim planı çalışmaları var, teklif edilen fonksiyonlar bu planın bütünlüğü içerisinde ele alınmıyor. 2. oteller bölgesindeki istasyonda 9 bin 900 metre inşaat imalatı 22.3 dekarlık bir alan düzenlemesi öngörülüyor" dedi.
Füsun Uyanık, yeni teleferik planının Uludağ için büyük bir risk teşkil ettiğine dikkat çekerek, "Bu plan ile Uludağ’da yapılaşma yaygınlaştırılacak. Çeşitlendirilen fonksiyonlar, ileride daha büyük yapılaşma kararlarına yol açacak. Uludağ’ın sağladığı su, temiz hava, rekreasyon yönüyle Bursa’mızın can damarı olan orman alanları, endemik türleri, flora ve faunası ile eşsiz bir doğal yaşama alanı zarar görecektir" diye konuştu.
Milletvekili Kemal Demirel de, Uludağ’a verilmek istenen böyle bir tahribatı Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyacağını belirterek, parlamentoda konunun takipçisi olacağını bildirdi.


Eklenme Tarihi : 2008-11-20 16:46:43 | Okunma sayisi : 79 sss
Sayfayı YazdırArkadaşına GönderYorum Ekle


Bu habere henüz yorum yapilmamis.

Bursa

Bursaspor

Bursa haber


Bursa Altın Fiyatları


Bursa'yla İlgili Herşey Burada Tıklayın...

5 Ocak Gündemi

Okul Servisinde Can Pazarı

Tefeci Cinayetine 30 Yıl

Yurtta Hava Durumu

İstanbul Polisi Utandırdı

Eşine Aids Bulaştırdı

Deniz’in Tecavüz İsyanı

Türkiye Birincisi Bursa’dan

Kılıçdaroğlu’ndan Yeni İddia

Tüyler Ürperten Cinayet

Sağlam Basın Toplantısında

Minik Asuman Ağlattı


www.yenibursa.com
© Copyright 2003



| AnaSayfa | Abonelik | Arşiv | Künye | Reklam | E-Mail
| Ekonomi | Kent Haberleri | Spor | Türkiye ve Dünya | Tıp Dünyası | Magazin | Kültür Sanat | Teknoloji ve Bilim | Politika Kulisi | İlginç Haber | İlçelerden Haberler | Eğitim | Bursa Haber Arşivimiz |Bursa|Bursa Camileri

Bu sitenin tasarım ve sistemi yenibursa.com tarafından hazırlanmıştır
Google, Facebook, Live, Milliyet, Hürriyet, Mynet, Yahoo, Youtube, Blogcu, HaberTurk, internethaber, Vatan, ajansspor,