Sitemizde şu anda 9 kişi bulunuyor...
google
web yenibursa

Ana Sayfa
Kent Haberleri
İlçelerden Haberler
Türkiye ve Dünya
Magazin
Spor
Ekonomi
Eğitim
Kültür Sanat
Teknoloji ve Bilim
Tıp Dünyası
İlginç Haber
Politika Kulisi
Polemik
Söyleşi
Ulusal Basın
Dış Basın
Öykücülerimiz
Şairlerimiz
Gezi Yazıları


Susan Sontag ile edebiyat ve fotoğraf üzerine bir söyleşi... Kurgusal edebiyat için yolun sonu göründü mü? Basılı söz için yol göründü mü?
 
 Ekle      Çıkart

Bursa’dan haber almak isterseniz, lütfen mail adresinizi yazınız.


İş Var Uzman Yok



Bursa İş Teftiş Grup Başkanı Şenel Şen, Türkiye’de endüstriyel kazalara sebep olabilecek 6 bin 500 işyeri bulunduğunu, buna rağmen iş güvenliği müfettişi sayısının yardımcılarıyla beraber 280 olduğunu belirterek, bu ihtiyacın giderilmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık ve iş güvenliği konularıyla ilgili güncel uygulamalar ve sanayicilerin yaşadığı sıkıntılar, Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Çevre ve İş Güvenliği Uzmanlık Grubu tarafından düzenlenen panelde ele alındı. Açılışta konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu üyesi İhsan Karademirler, iş güvenliği konusundaki mevzuatların güncellenerek, ihtiyacı karşılayacak hale getirlemisini istedi. Türkiye’de ciddi şekilde sertifikalı iş güvenliği uzmanı ihtiyacı olduğunu belirten Karademirler, eksiği kapatmak için mevcut elemanlarını eğitime göndermek zorunda kaldıklarını dile getirdi.
Panelin oturum başkanlığını yapan Bursa İş Teftiş Grup Başkanı Şenel Şen ise yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. İş güvenliği konusunda araştırma yapmak üzere kısa bir süre önce Hollanda’ya gittiklerini söyleyen Şen, bu ülkenin Türkiye için ölçü olmayacağını anladıklarını belirtti. Hollanda’da büyük endüstriyel kazalara karşı ciddi bir yapılaşma olduğunu ifade eden Şen, ziyaret sonunda ortaya çıkan sonuçları anlattı. Öncelikle Hollanda’nın itfaiye teşkilatının mühendis ve kimya mühendislerinden oluşmasının dikkatini çektiğini belirten Şen, "Bizim itfaiye teşkilatımızda ise böyle bir yapılanma oluşmadı. Öte yandan çevre ajansları, belediyeler birliğine bağlı olarak oluşturulmuş. Ancak devlet yetkileriyle kuşatılmış. Başka bir konuda Hollanda’da bireyselleşme var. Bir mühendis sadece kendi alanıyla ilgili konulara bakıyor. Bizde ise iş güvenliği uzmanı her meslek grubuna bakıyor. Bunun tabii ki yanlış olduğunu söylemiyorum. Türkiye ile Hollanda arasındaki büyüklüğü düşünürsek bunun normal olduğunu söyleyebiliriz" dedi.
Hollanda’da iş güvenliğine bakan müfettiş sayısının 500 iken, Türkiye’de iş güvenliği müfettiş yardımlarıyla beraber bu sayının 280 olduğunu anlatan Şenel Şen, "Hollanda’da endüstriyel kazalara sebebiyet verebilecek 400 işyeri var. Bu işyerlerine toplam 50 müfettiş bakıyor. Bizde ise 6 bin 500 tane endüstriyel kazaya sebebiyet verebilecek işyeri var. Hollanda ile kendimizi kıyaslarsak bize 800’den fazla müfettiş gerekiyor. Bu tabloya göre gerekli düzenlemeler yapılmalıdır" diye konuştu.



Eklenme Tarihi : 2010-03-11 16:49:19 | Okunma sayisi : 1109 sss

Sayfayı YazdırArkadaşına GönderYorum Ekle


Bu habere henüz yorum yapilmamis.

Bursa

Bursaspor

Bursa haber

Bursa Kapalı Çarşı Küçük, Çeyrek Altın Fiyatı


Bursa'yı yenibursa farkı ile gezin!..

Bursaspor-Fener Karşıkarşıya

Sütle Yatıp, Sütle Kalkıyor

Polis Niye Saldırdı?

Mustafa Bozbey’den Çağrı

Taksas’tan Çağrı

SGK El Koyacak

Arzumuz Finale Kalmak

Saadetliler Karakolluk Oldu


www.yenibursa.com
© Copyright 2003



| AnaSayfa | Abonelik | Arşiv | Künye | Reklam | E-Mail
| Ekonomi | Kent Haberleri | Spor | Türkiye ve Dünya | Tıp Dünyası | Magazin | Kültür Sanat | Teknoloji ve Bilim | Politika Kulisi | İlginç Haber | İlçelerden Haberler | Eğitim | Bursa Haber Arşivimiz |Bursa|Bursa Camileri | Datants | Datants computer repair | Sağlıklı Öneriler| Galatasaray

Bu sitenin tasarım ve sistemi yenibursa.com tarafından hazırlanmıştır