Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki bilet yazıhanelerinde mesai yapan çalışanlar, terminalin yeterince ısıtılmamasına tepki gösterdi. Terminal içerisinde mont, bere, boyun atkısı ve eldivenle çalışan görevliler, yazıhanelerde elektrikli ısıtıcı kullanıyor.
Şiddetli ayazın etkili olduğu Eskişehir’de hava sıcaklığı gün boyu sıfır derecenin altında seyretti. Etkisini hissettiren soğuk havada dışarıda çalışanlar kadar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde görev yapan yazıhane çalışanları da etkilendi. Terminal binasının yeterince ısıtılmadığını iddia eden çalışanlar çareyi yazıhanelerde elektrikli ısıtıcı kullanmakta buldu. Terminal içerisinde mont, bere, boyun atkısı ve eldivenle çalışmak zorunda kalan çalışanlar kıyafet yönetmeliğine uyamadıklarını ve soğuktan ciddi şekilde etkilendiklerini söyledi.
“Belediye bizden ısıtma, aydınlatma için her ay, iki ayda bir bunların ücretlerini alıyor zaten”
Eskişehir Büyükşehir Belediyesine belli aralıklarla ısınma için ücret ödediklerini ancak ısıtma sisteminin düzgün çalışmadığını kaydeden Fatih Gündoğmuş, “Hava çok soğuk dışarıda. Biz üstü açık bir otogarda çalışıyor gibiyiz. Soğuk iki taraftan birden esiyor. Gündüz saatlerinde böyleyse gece her yazıhaneci katalitik ya da elektrikli soba yakmak zorunda. Yakmasak hasta olacağız. Hasta olmayı kim ister? Soğuğu yetkililere iletmek istiyoruz ama kimse de derdimize çare değil. Bugün arkadaşlar yetkili arkadaşlara söylemişler. ‘Yarın şikâyet edin’ demiş. Şikâyet etmenin de bir etkisi yok. Burada belediye bizden ısıtma, aydınlatma için her ay, iki ayda bir bunların ücretlerini alıyor zaten. Sizler de gördünüz bu soğuk havada çalışılır mı? Açık havada çalışsak hiçbir farkı yok. Özellikle Cumartesi-Pazar biraz daha fark ediyor, hiç ısınma yok. Hafta içleri biraz daha fark ediyor. Biraz daha ılıman ama şimdi havaların soğuması ile beraber iyice üşümeye başladık. Bizler otogar esnafıyız. Her gün kravatlarımızı takıp, beyaz gömleklerimizi giyeriz. Hem otobüs personeli, hem yazıhane personeli bu şekilde çalışırız. Bakın, hiç kravatlı adam var mı? Yok. Herkes boğazlı giymiş, atkısını takmış. Soğuk, ciddi anlamda üşüyoruz yani. Bunun bira an önce yetkililerce çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.
“Burası Eskişehir’in yüzü, Türkiye’de tek sorun yaşanan yer burası”
Terminal çalışanları kadar yolcuların da soğuktan etkilendiğini belirten Bahadır Işık, “Burada çoğu firma kurumsal olarak çalışmakta. Herkesin bir kılık-kıyafet yönetmeliği var. Biz şu an hepimiz bu kıyafetlerle çalışıyoruz. Firmaların genel merkezlerinden ceza yeme ihtimalimiz oluyor. Çünkü biz firmaların kılık-kıyafet yönetmeliklerine uyamıyoruz. Özellikle hafta sonu, otogarın idari personelinin olmadığı zamanlar otogarda hiçbir şekilde ısınma sağlanmıyor. Hafta içi muhtemelen burada kendileri çalıştıkları için burası daha bir sıcak oluyor. Hafta sonları onlar evlerinde sıcak sıcak otururken, bizim personellerimiz gece burada donuyor. Tüm yazıhanelere girin, katalitik var, elektrik sobası var. Ayrıca belediye bizden her 2 ayda bir çok yüksek bedellerle ortak gider parası alıyor. Isıtma dahil sözde ama ısınamıyoruz ki. Bizi boş verin yolcular bile donuyorlar. Burası Eskişehir’in yüzü. Yolcular sıcak otobüsten iniyor, otogara giriyor buz gibi. Ya da biri otobüsü beklemek için buraya geliyor, gerekirse 1 saat burada otobüsünü bekliyor. Bir de burayı gece göreceksiniz, millet birbirine sarılıyor. Kafasına kaşkol saranlar var. Buna mutlaka bir çözüm bulunmalı. Bizim başka otogarlarda da yazıhanelerimiz var, Türkiye’de tek sorun yaşanan yer Eskişehir. Yakışmıyor, hiç yakışmıyor yani” dedi.
Terminalin kazan görevlisi olduğunu söyleyen bir kişi ise ısıtma sisteminde bir sorun olmadığını ve sistemin 24 saat boyunca çalıştığını belirterek, “Kazanlarımız normalde 60-65 derecelerde yanıyor. Hiçbir zaman kazanlar kapanmaz, 24 saat çalışır. Ama yoğunluk olduğunda kapılar açıldığı zaman, hava sirkülasyonundan doğal olarak düşebilir dereceleri. Kesinlikle kapatma gibi bir olay yoktur. Şu anda kazan 65 derece sıcaklıkta yanıyor. İçerisi normalde 20-22 derece civarında olur. Ama sirkülasyon olduğu zaman 18-19 derece civarlarına düşer” ifadelerini kullandı.
Genel Haberler
Eskişehir Terminali'nde 'Sibirya' soğuğu, çalışanlar mont, bere, atkı ve eldiven takıyor
- 409 Okunma

Etiketler
Bursa haberleri
Bursaspor
Bursa İş Dünyası
Bursa asayiş
Bursa Cemiyet
ekonomi
spor
magazin
eğitim
sağlık
siyaset
güncel
simit sarayı
burs
Mehmet Ali Yılmaz
Pen dc
Haluk Payaslıoğlu
bursada bugun
olay gazetesi
olay
Bursa Hakimiyet
Ahmet Emin Yılmaz
Yüksel Baysal
iphone
iphone 13
iphone 14
iphone pro
Samsung
fiyat
ak parti
mhp
chp
hdp
line tv
yazısı
bu gün
sözcü
halk tv
a haber
doktor
randevu
bursa şehir hastanesi
muayene
dask
sigorta
İnternet
oyun
Kağan Aslanoğlu
che
hz muhammet
jesus
jerusalem
kudüs
filistin
putin
kral
kraliçe
recep tayyip erdogan
ali nur aktaş
belediye
devlet bursu
kayıt
üniversite
telefon
İbrahim burkay
btso
müze
kitap
program indirme
mauses
vapur
tarife
İstanbul
havaalanı
açık cezaevi
cezaevi
infaz
hakaret suçu
mahkeme
adliye
metro
bursaray
bursaspor başkan
teksas
texas
google
youtube
instagram
bitkoin
sanal para
tarih
dolar fiyatı
küçük altın fiyatı
Tarkan
zeki müren
mezarlık
vefat
turgay erdem
mustafa bozbey
ismail hakkı edebali
oktay yılmaz
merinos
osmangazi
orhangazi
nilüfer
özlüce
görükle
yıldırım
namazgah
mimar sinan
gemlik
gürsu
inegöl
harmancık
orhaneli
yenişehir
mustafakemalpaşa
yaralı
polis
operasyon
tutuklama
ölü
yakalanma
cezaevi
doğum
ölüm
hastane
acil servis
jandarma
yıkım
müjde
festival